Historia

Yllä tilan aiempi emäntä Elvi Helo 1950-luvullaLehtolan päärakennuksen edessäLehtolan tilan päärakennus on rakennettu vuonna 1911. Tila kuului Karin tilaan, josta se erotettiin välittömästi valmistumisensa jälkeen. Tilalla on viime vuosisadan alusta saakka viljelty maata, mm. heinää, kauraa, vehnää, perunaa jne. Lisäksi tilan toimintoihin kuului minkkitarha, joka toimi vuosikymmenet.

Kuvassa oikealla tilan aiempi emäntä Elvi Helo 1950-luvulla Lehtolan päärakennuksen edessä

Vuonna 1957 tilalta otettu ilmakuva Tilalla on asustellut kerrallaan kymmenkunta lehmää, aikuisia hevosia ja varsoja, sikoja, kanoja ja lampaita. Lehmät olivat maitokarjaa ja myös muutama siitossonni kuului talon vakioasukkaisiin. Hevosia käytettiin metsä ja peltotöissä. Viljaa viljeltiin omaan käyttöön ja myyntiin. Tilan pellot olivat myös hevosten ja lehmien laidunkäytössä.

Ilmakuva Lehtolan tilasta vuodelta 1957.

Yllä tilan aiempi emäntä Elvi Helo 1950-luvullaLehtolan päärakennuksen edessä Elvi ja Arvo Helo aloittivat tilan pidon Elvi Helon (os. Lehtola) kotitilalla 1940-luvun alussa ja tilan nykyinen emäntä Terhi Helo siirtyi tilan omistajaksi 1998. Lehtolan tilan nykyinen omistaja Terhi Helo

1990-luvulta lähtien tallissa ja laitumilla on asustellut lukuisia hevosia ja määrä on kasvanut tasaisesti. On ilo nähdä, että moni vanha asiakas palaa uudelleen kesälaitumelle vuodesta toiseen. Tällä hetkellä tila on luomutila, jolla viljellään heinää.